Gratis programvare for visning av AutoCAD-filer
Autodesk DWG TrueView er et gratis program som lar brukere se AutoCAD og andre DWG-filer.

Programmet brukes til å se tegninger, men du kan ikke redigere tegning. Du kan imidlertid måle og skrive ut tegningene, samt konvertere DWG-filer mellom AutoCAD-formater.

Er DWG TrueView gratis?

Autodesk DWG TrueView er et frittstående gratis cad software visningsprogram.

Det er bygget på samme plattform som AutoCAD, en industristandard, computer assistert design (CAD).

DWG TrueView lar deg se de nyeste DWG-, DWF- og DXF filer, akkurat som du ville gjort i AutoCAD, men uten å betale lisensavgift.

DWG Trueview er Windows-applikasjon, og det er ikke tilgjengelig for Mac-operativsystem.

Det har vært flere utgaver av DWG TrueView-programmet siden 2007. DWG TrueView 2019, 2018 og 2017 er utgitt i 64-biters og 32-biters. Autodesk DWG Trueview 2020 er bare tilgjengelig i 64-bit.

Systemkrav for nyeste utgave krever Windows 10, Windows 8.1 med oppdatering KB2919355 og Windows 7 med servicepakke 1.

Installasjon

Det er enkelt å komme igang med Autodesk DWG Trueview for Windows. Last ned .exe-filen, og pakk ut fil. Følg så instruksjonene på skjermen for å pakke ut installasjonsfilene, dette tar noen minutter.

Etter å ha pakket ut fil, gå videre til installasjonen (når du har godtatt Autodesk lisens- og tjenesteavtale ). Installasjonen tar omtrent fem minutter. Installasjonsinstruksjoner er på engelsk, selv om andre språkversjoner er tilgjengelige.

Når installasjonen er fullført, kan du trykke ferdig – programmet åpnes ikke automatisk.

TrueView kan settes opp til å automatisk åpne DWG og andre kompatible filer. Alternativt er det veldig enkelt å åpne filer fra brukergrensesnittet.

Hva brukes DWG TrueView til?

DWG er et filformat som brukes til tegneprogram, for eksempel CAD programvare.

DWG TrueView er primært rettet mot fagpersoner som mottar AutoCAD DWG- eller DXF-tegninger, men ikke trenger å redigere eller kommentere tegningene. Arkitekter, ingeniører og fagfolk vil sannsynligvis finne programmet nyttig.

Når du har åpnet en fil, vises en verktøylinje på toppen av grensesnittet som deler verktøy i forskjellige funksjoner. Verktøy er gruppert under forskjellige faner, inkludert grunnleggende navigering for panorering, zooming og rotering av tegningen. Når du holder markøren over ikonet vises verktøytips som gir ganske omfattende veiledning. Dette er nyttig for nye brukere.

Brukere har også muligheter for å tilpasse brukergrensesnittet ved hjelp av verktøyene under kategorien Brukergrensesnitt.

Du kan også velge hvordan faner skal vises fra rullegardinmenyen ved siden av Hjem.

Alternativer til Autodesk DWG kan du lese mere om her

DWG DXF Converter lar brukerne konvertere DWG til DXF-filer.

Skrive ut DWG-tegning

Ikonene under kategorien Utdata er relatert til tegning, for eksempel Plot-ikonet, som du kan bruke til å lage en papirutskrift. Batch Plot-ikonet er nyttig for publisering av en tegning eller en gruppe tegninger i DWF-, DWFx- eller PDF-format. Den kan også brukes til å ta et plot av en samling tegninger.

Visuell stil i 2D og 3D

Fra Vis-fanen kan du velge og angi en visuell stil som 2D-trådramme eller 3D-konseptuell, mens AutoCAD-lagoperasjoner er tilgjengelige under lagfanen.

Måleverktøy

Et spesielt nyttig verktøy i DWG TrueView er måleverktøyet, som lar brukerne måle og se alle dimensjoner av den åpnede tegningen.

Tegnehjelpene under Object Snap kan brukes til å måle tegningen din mer presist. Disse hjelpemidlene lar deg feste på et bestemt objektsted når du velger et punkt.

Eksport av DWG til PDF

Til slutt kan du finne eksportfunksjonen under applikasjonsmenyen og er praktisk for eksport av DWG- eller DFX-filer til DWF-, DWFx- og PDF-utdatafiler.